hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > مازندران| الیمالات در پیچ وعده‌ها

مازندران| الیمالات در پیچ وعده‌ها

مازندران بهشت گردشگران است و کسی هم نمی‌تواند زیبایی و امکانات طبیعی این استان را انکار کند اما معضلی که این روزها با افزایش جمعیت این استان و ادامه روند مهاجرت به آن بیش‌ازپیش دیده می‌شود انبوه زباله‌ها است. کوه‌های زباله در تمامی شهرهای مازندران در حالی سر به فلک کشیده‌اند که به‌آرامی سیمای این استان سرسبز را به تیرگی می‌کشاند. این مسئله فوق بحرانی امروز در تمامی شهرستان‌های استان مازندران وجود دارد و شاید درجه ابتلا به آن کمی متفاوت‌تر باشد.

زباله در مازندران به یک مسئله فوق بحرانی تبدیل‌شده و می‌توان گفت تاکنون تمامی روش‌های به کار گرفته‌شده به نتیجه نرسیده یا کمترین ضریب نفوذ را نسبت به حل این مشکل دارد. نور یکی از شهرستان‌هایی است که همانند تمامی شهرهای مازندران درگیر مشکل زباله است؛ زمین زباله این شهرستان در مکانی به نام الیمالات در مسیر جاده نور به چمستان به مساحت ۸ هکتار قرار دارد و باوجوداینکه ۱۵ سال از قدمت آن می‌گذرد همچنان اقدام زیرساختی مناسبی برای حل مشکل زباله صورت نگرفته است و در طی این سال‌ها زباله بر روی زباله به دلیل مدیریت ناصحیح انباشته می‌شود. باوجوداینکه 15 سال از قدمت محل دپوی زباله در الیمالات نور می‌گذرد همچنان اقدام زیرساختی مناسبی صورت نگرفته است و در طی این سال‌ها زباله بر روی زباله به دلیل عدم مدیریت صحیح انباشته می‌شود. زباله‌های شهرستان نور به‌غیراز بخش بلده که به دلیل مسیر کوهستانی و دوری راه در همان شهر دفع می‌شود، به مکان تعیین‌شده «الیمالات» انتقال می‌یابد اما این مکان دارای معضل‌ و چالش‌های زیست‌محیطی فراوانی است.

از معضل‌های اساسی الیمالات می‌توان به دفع غیراصولی زباله و عدم لایه‌بندی مناسب به خاک رس، عدم کنترل شیرابه تولیدی به دلیل دفع غیراصولی و هدایت آن به عرصه جنگلی مجاور و ایجاد تبعات سوء زیست‌محیطی، عدم کانال‌کشی کف مکان برای زهکشی و هدایت شیرابه و عدم تصفیه آن‌که از ضروریات مکان دفع است نام برد.

عدم آهک پاشی منظم، مناسب و مداوم، متوقف ماندن عملیات ساختمانی، احداث سوله و خط تولید کمپوست و سورتینگ، عدم کارایی فنس کشی موجود و ورود و خروج حیوانات اهلی و وحشی به‌ویژه سگ‌های ولگرد و شیوع و انتشار انواع بیماری‌ها بخشی دیگر از معضل‌های قابل‌مشاهده در این زمین دفن و دفع زباله است.

کارشناسان معتقدند شیرابه‌های زباله به دلیل دارا بودن سیمت بالا، وجود فلزات سنگین، انتشار گاز متان و غیره و همچنین هدایت آن به عرصه جنگلی مجاور، خاک، آب‌های سطحی و زیرزمینی را آلوده می‌کند و این امر موجب خشک شدن درختان در محدوده ضلع شمالی مکان دفع شده است.

مدیریت پسماند باید بیش‌ازپیش مدنظر قرار گیرد

رئیس مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به اینکه به دلیل مشکلات ناشی از افزایش جمعیت و به دنبال آن انبوه زباله، موضوع مدیریت پسماند باید بیش‌ازپیش مدنظر قرار گیرد، اظهار کرد: با آغاز کار به‌عنوان نماینده مردم شهرستان‌های نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی پیگیری موضوع زباله در دستور کار قرار گرفت.

علی اسماعیلی تصریح کرد: در همین راستا از کارخانه زباله‌سوز کهریزک و کرمانشاه بازدید به عمل آمد و با طی کردن مراحل و نامه‌نگاری‌ها، پاسخ استعلام از محیط‌زیست، استفاده از تکنولوژی یورو 2016 بود و با توجه به اینکه چنین تکنولوژی هنوز به ایران نیامده و نیاز به منابع مالی دارد، همچنان این موضوع مهم باقیمانده است و آن را پیگیری خواهیم کرد.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه بر اساس آمایش سرزمینی که در استان انجام شد چند منطقه پیشنهادشده است، تصریح کرد: شهرهایی چون نوشهر، آمل، ساری، بابل و یک مورد هم در شرق از پیشنهاد‌ها بود.

رئیس مجمع نمایندگان مازندران خاطرنشان کرد: بر اساس نظر استانداری، شهرستان نور زباله‌ها را به کارخانه زباله‌سوز نوشهر که به‌احتمال‌زیاد در سال آینده افتتاح خواهد شد انتقال می‌دهد و محمودآباد نیز به آمل که هنوز راه‌اندازی نشده منتقل می‌کنند.

او با اعتقاد به اینکه باید مشکلات شهر توسط خودمان حل شود، افزود: طی بازدیدی که همراه با نبیان معاون استانداری وقت به‌اتفاق فرماندار شهرستان نور از زمین زباله در الیمالات به عمل آمد وضعیت مناسبی مشاهده نشده است و همچنان فاضلاب‌های انسانی، مشکلات زیست‌محیطی و روش غلط دپو زباله ادامه دارد و از فرماندار خواسته شد تا با شهردار در مورد ریختن فاضلاب‌های انسانی مدیریت انجام شود.

فرآیندی برای تصفیه شیرابه در نظر گرفته نشده است

مجید پیروی رئیس کارگروه تخصصی پسماند و محیط‌زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران نیز با اشاره به اینکه در دپوی زباله معمولا فرایندهایی برای تصفیه شیرابه آن در نظر گرفته نمی‌شود، اظهار کرد: اصولا سایت‌های دفن زباله مجهز به فناوری‌های تصفیه شیرابه زباله نیست یا اگر هم باشند زیرساخت درستی برای جمع‌آوری آن صورت نگرفته و بهروش‌های سنتی سایت‌های زباله را احداث می‌کنند و متأسفانه به دلیل عدم زیرسازی و بسترسازی مناسب، شیرابه به پائین‌دست نشت و عموما وارد آب‌های زیرسطحی یا در پایین‌دست وارد رودخانه‌ها می‌شود.

مجید پیروی خاطرنشان کرد: معمولا حجم زباله در فصول گردشگری افزایش پیدا می‌کند و یا با کوچک‌ترین بارندگی این حجم شیرابه قابل‌ملاحظه می‌شود که به‌ناچار بر روی اکوسیستم منطقه و موجوداتی که در آب‌ها زندگی می‌کنند تأثیرگذار است.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام